כאן מרוכזות כל הידיעות החשובות, מכל המקורות הנחשבים, בנושאי חוק ומשפט.
צנזורה
יהונתן קלינגר The Marker 29.08.2010
סאגת חסימת אתרי ההימורים היתה למעשה ניסוי משטרתי שנועד לבחון מה יקרה ביום בו סוגרים את הרשת כדי לאכוף צנזורה. מה תהיה פרשיית ענת קם הבאה?
יהודה בן מאיר הארץ Haaretz 01.08.2010
במוקד השיח הציבורי עומדת באחרונה אחת השאלות החשובות והחיוניות ביותר בכל מדינה דמוקרטית: היכן עובר הגבול בין חופש הביטוי והזכות לחשוף ולבקר את מוסדות השלטון - כולל היקרים ביותר כמו צה"ל והשב"כ - ובין החובה האזרחית האלמנטרית לגלות נאמנות ללא ערעור ל...
חן שליטא גלובס 03.07.2010
היום כל אלה נראים לנו מובנים מאליהם, אבל במשך השנים היה זה בג"ץ שהכריע בנושאים שבהם הפוליטיקאים לא העזו לגעת ■ נסו לדמיין איך החיים היו נראים בלי הזכות לדעת על חילופים בצמרת המוסד, האפשרות ללכת לקולנוע בשבת או האיסור על הכאת ילדים
ניר קיפניס גלובס 30.06.2010
העתירה בגין סרטו של ניר טויב על "פרשת יצה" תסמן מחדש את הגבול ביחסי תקשורת וצנזורה
איציק וולף NEWS1 12.05.2010
דוח שהוגש לחברי הכנסת קובע כי בעוד הבסיס המשפטי מקנה לצנזור סמכויות דרקוניות ואפשרויות אכיפה וענישה מרחיקות לכת, ואילו לבית המשפט מקנה החוק - לכאורה - מרחב מחיה יותר מצומצם, שמתייחס למצבים מאוד ספציפיים - קיים במציאות מצב הפוך לגמרי
ניצן סדן ידיעות אחרונות Ynet 25.04.2010
שגריר ארה"ב באוסטרליה יצא נגד תוכנית צנזורת הרשת. בכירי השלטון האוסטרלי הגיעו לארצות הברית, במאמץ לזכות בתמיכה לתוכנית צנזורת הרשת הקיצונית שלו
איציק וולף NEWS1 08.04.2010
פרקליטות המדינה מגישה לפרקליטי אמצעי התקשורת הצעה לצו איסור פרסום מעודכן והציבה אולטימטום: אם תקבלו את ההצעה - נגיש אותה כהצעה מוסכמת לבית המשפט, אם לא - תיאלצו להמתין לדיון ב-12 באפריל או להגיש בקשה מסודרת לדיון מוקדם
מרב מיכאלי הארץ Haaretz 08.04.2010
אל"מ סימה וואקנין גיל אמרה בראיון ל"הארץ": אילו אני הייתי מקבלת את ההחלטות, הייתי משקללת את הפגיעה בתדמיתה של ישראל כמדינה דמוקרטית
יובל יועז גלובס 08.04.2010
יש היגיון באיסור פרסום, אך למה הוא תמיד מוסר בדיוק כשהמשטרה מפצחת את הפרשה?
זאב סגל הארץ Haaretz 07.04.2010
נשיאת מועצת העיתונות, שופטת בית המשפט העליון בדימוס דליה דורנר, הגדירה אתמול בראיון לגלי צה"ל כ"מעציב" את המקרה, שבו עומדת בתוקפה החלטה של בית משפט למנוע את פרסומה בישראל של פרשה ביטחונית, שפרטיה מתנוססים בכלי התקשורת העולמיים המובילים.