כאן מרוכזות כל הידיעות החשובות, מכל המקורות הנחשבים, בנושאי חוק ומשפט.
צו איסור פרסום
אורן פרסיקו NEWS1 27.05.2010
זן מיוחד של צווי איסור פרסום הוא כזה שלא רק דבר קיומו אסור לפרסום, אלא שהוא עצמו מצונזר ולא ניתן להבין ממנו מהו המידע האסור בפרסום המשטרה ממליצה לעיתונאים לנחש
יהונתן ליס הארץ Haaretz 27.05.2010
על פי הצעת החוק, שיזם ח"כ נחמן שי, ניתן יהיה להאריך את תוקף הצווים בכל פעם לשבועיים בלבד. נציגי מועצת העיתונות יזומנו לדיונים בנושא
ענת רואה כלכליסט 03.05.2010
השופטת חיותה כוחן: "לפי חומר החקירה קיים סיכוי שנגד העו"ד יוגש כתב אישום". השופטת הורתה על עיכוב ביצוע החלטתה ביומיים, אך עורך הדין הגיש בקשה להסיר את הצו
עו"ד אמיר טיטונוביץ גלובס 03.05.2010
ביהמ"ש התיר את פרסום שמו של איש עסקים החשוד יחד עם עורך דין ידוע בעבירות של מירמה, זיוף ועושק - אך אסר את פרסום שם עורך הדין ■ האם הנזק שעלול להיגרם לעורך דין כתוצאה מפרסום שמו הוא חמור יותר?
ירון אברהם NEWS1 17.04.2010
הפכנו למדינה שבה צו איסור הפרסום מחולק בדיוק כמו קרטוני החלב במרכול השכונתי בית המשפט, "המאזן והבולם" של הרשות המבצעת, היה צריך להידרש לסוגיה הזו, ולומר: עד כאן די לזלזול, די לגיחוך, די למחול הטיפשות הציבור לא עד כדי כך טיפש
עידן יוסף NEWS1 09.04.2010
בהודעה מיוחדת מטעם בתי המשפט מאשימה המערכת המשפטית את כלי התקשורת מעידים בהעדר ידיעה ובאי-הבנה של השיקולים המנחים את השופטים בבואם להוציא צווי איסור פרסום
איציק וולף NEWS1 08.04.2010
פרקליטות המדינה מגישה לפרקליטי אמצעי התקשורת הצעה לצו איסור פרסום מעודכן והציבה אולטימטום: אם תקבלו את ההצעה - נגיש אותה כהצעה מוסכמת לבית המשפט, אם לא - תיאלצו להמתין לדיון ב-12 באפריל או להגיש בקשה מסודרת לדיון מוקדם
מרב מיכאלי הארץ Haaretz 08.04.2010
אל"מ סימה וואקנין גיל אמרה בראיון ל"הארץ": אילו אני הייתי מקבלת את ההחלטות, הייתי משקללת את הפגיעה בתדמיתה של ישראל כמדינה דמוקרטית
יובל יועז גלובס 08.04.2010
יש היגיון באיסור פרסום, אך למה הוא תמיד מוסר בדיוק כשהמשטרה מפצחת את הפרשה?
משה גולדבלט NEWS1 07.04.2010
למסע הצלב התקשורתי נגד הצו יש מניעים נאצלים פחות מהנטען המסע נועד לשלול כל היבט פלילי ממסירת סודות מדינה ופרסומם